فضای کار اشتراکی یکی از مفاهیمی است که در سالهای اخیر به وجود آمده است و به صورت کلی میتوان گفت که کار در این فضاها در نقطه مقابل کسب و کارهای سنتی قرار میگیرد. در کسب و کارهای سنتی ما شاهد ساختار سلسله مراتبی هستیم و هر بخش دارای اتاق یا اتاقهای مجزایی هستند اما در فضاهای کار اشتراکی، فریلنسرها و تیمهای مختلف در کنار یکدیگر فعالیت میکنند و ارتباط مستقیمی با هم دارند.
فضای کار اشتراکی یک فضای حرفهای است که با پرداخت مبلغ مشخصی میتوانید از امکانات آن استفاده کنید. این فضاها با برگزاری رویدادهای مختلف، امکان شبکهسازی و ارتباط با دیگر کسب و کارها را در اختیار شما قرار میدهند و یکی از بهترین راهحلها برای شرکتهای کوچک، استارتاپها و فریلنسرها به شمار میروند.
در سالهای اخیر دورکاری افزایش یافته است و خیلی از شرکتها مایل نیستند از نیروی کار حضوری استفاده کنند. در سمت مقابل بخش زیادی از فریلنسرها نیز به دنبال روشی هستند که بتوانند ارتباط حرفهای خودشان را با جامعه حفظ کنند. به همین خاطر فضاهای کار اشتراکی به وجود آمد. در صورتی که میخواهید بدانید فضای کار اشتراکی چیست و برای چه افرادی مناسب است تا انتها با الوند همراه باشید.
فضای کار اشتراکی چیست؟
با اینکه هر فضای کار اشتراکی بنا به کاربرد خودش ممکن است کمی متفاوتتر از فضاهای دیگر باشد اما به صورت کلی این عبارت برای اشاره به فضایی استفاده میشود که افراد حرفهای به صورت اشتراکی با دیگر افراد از آن استفاده میکنند.
برای مثال تصور کنید که در یک آپارتمان با چند نفر دیگر زندگی میکنید. در این شرایط بخشهای عمومی آپارتمان مثل آشپزخانه و سرویس بهداشتی به صورت اشتراکی مورد استفاده قرار میگیرد و همه افراد حاضر در آپارتمان اجازه استفاده از آنها را دارند. فضای کار اشتراکی نیز تقریبا چنین مفهومی است و میتوان آن را با یک دفتر کار بزرگ که افراد زیادی اجازه دسترسی به آن را دارند مقایسه کرد.
اما تفاوت مهم دفتر کار با فضای کار اشتراکی چیست؟ دفترهای کار سنتی معمولا توسط یک شرکت یا سازمان مورد استفاده قرار میگیرند اما در فضاهای اشتراکی ما شاهد این هستیم که افرادی از شرکتها، صنایع و استارتاپهای مختلف در آن حضور دارند.
همچنین برای آشنایی با تفاوت فضای کار گروهی و فضای کار فردی این مقاله رو مطالعه کنید.
فضای کار اشتراکی به یک فضای بزرگ گفته میشود که افراد مختلف میتوانند به عنوان محل کار از آن استفاده کنند. در این فضاها، با توجه به تعداد اعضای تیم شما، انواع میز کار گروهی یا اتاق در اختیارتان قرار میگیرد که میتوانید از آن برای انجام کارهای روزمره خودتان استفاده کنید و در عین حال میتوانید از امکانات اشتراکی فضای کار هم استفاده کنید.
فضاهای کار اشتراکی به صورت اجاره در اختیار افراد قرار میگیرد اما هزینه آنها نسبت به هزینه اجاره یک دفتر مستقل خیلی کمتر است. همچنین با توجه به حضور تیمها در کنار یکدیگر، فرصت شبکهسازی و آشنایی با تیمهای دیگر برای افراد به خوبی فراهم است.
فضاهای اشتراکی از چه زمانی ایجاد شدند؟
تاریخچه فضاهای کار اشتراکی مربوط به همین سالهای اخیر است و مفهومی خیلی قدیمی نیست. اولین فضای کار اشتراکی در سال ۲۰۰۵ ایجاد شد و از آن زمان تا به امروز به شکل قابل توجهی دستخوش تغییر شده است.
مفهوم فضای کار اشتراکی، توسط یک مهندس نرمافزار به نام Brad Neuberg در شهر سانفرانسیسکو ایجاد شد. این مهندس نرمافزار در سال ۲۰۰۵ اوضاع مالی سختی داشت و با استارتاپی که در آن کار میکرد به مشکل خورده بود. او به دنبال روشی بود که بتواند احساس استقلال و آزادی عمل کار کردن به تنهایی را داشته باشد و در عین حال بتواند با دیگران نیز کار کند و ارتباط خودش را با جامعه از دست ندهد.
در نهایت، نویبرگ یک پلن سه مرحلهای نوشت که شامل ایجاد یک فضای جدید هم بود. در این فضا او توانست هر دو مفهوم ساختار مستقل و ارتباط با جامعهای که به دنبالش بود را خلق نماید. اینگونه بود که مفهوم کار اشتراکی به شکلی که امروز میشناسیم ایجاد شد.
او اولین فضای کار اشتراکی خودش را در Spiral Muse سان فرانسیسکو با کمک یکی از دوستان خودش ایجاد کرد. اجاره این فضا ماهیانه ۳۰۰ دلار بود و Brad Neuberg دو روز در هفته اجازه استفاده از آن را داشت. اجاره ماه اول این فضا نیز توسط پدر نیوبرگ پرداخت شد اما پس از یک سال به دلیل استقبال زیاد از این فضا او مجبور شد به Hat Factory نقل مکان کند و اولین فضای کار اشتراکی تمام وقت را آنجا تاسیس نماید.
مزایای کار کردن در فضای کار اشتراکی چیست؟
ممکن است برای شما این سوال به وجود آمده باشد که مزایای کار کردن در فضای کاری اشتراکی چیست و چرا لازم است در این فضاها کار کنیم؟ حضور در فضاهای اشتراکی باعث افزایش تعامل شما با تیمهای دیگر خواهد شد و میتوانید در هزینههای خودتان هم صرفهجویی کنید. برخی دیگر از مزایای کار در فضای اشتراکی به شرح زیر هستند:
- کاهش چشمگیر هزینهها: هزینههای اجاره فضای کار اشتراکی در مقایسه با هزینههایی که ممکن است برای اجاره دفتر کار مستقل به شما تحمیل شود خیلی کمتر است.
- نبود دغدغههای عملیاتی: در صورت استفاده از فضای کار اشتراکی نیازی نیست که نگران مواردی مثل تامین میز و صندلی، نظافت، تعمیر و نگهداری فضا و… باشید.
- دسترسی به افراد متخصص: در فضای اشتراکی شما میتوانید به مجموعهای از افراد همفکر، همسو و مرتبط به کسب و کار خودتان دسترسی داشته باشید. به این ترتیب میتوانید با کمترین هزینه، بخشی از امور خودتان را به افراد متخصص و خلاق بسپارید.
- امکانات رفاهی جانبی: در فضای اشتراکی به مجموعهای از امکانات ضروری رفاهی دسترسی خواهید داشت که میتوانید بدون پرداخت هزینههای استفاده یا نگهداری از آنها استفاده کنید.
چه افرادی از فضای کار اشتراکی استفاده میکنند؟
همانطور که در بخش قبلی گفتیم افراد زیادی از فضاهای اشتراکی استفاده میکنند. شما ممکن است در این چنین فضایی، فریلنسرهای مختلف، استارتاپهای کوچک و حتی شرکتهای بزرگی که یک طبقه کامل را اجاره کردهاند مشاهده کنید. در صورتی که به صورت فریلنس کار میکنید و دوست دارید شرایط کار در خارج از خانه را امتحان کنید، فضای کار اشتراکی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
در طراحی فضای کار اشتراکی باید به چه نکاتی توجه کرد؟
- طراحی انعطافپذیر: در طول سال ممکن است تیمهای زیادی از یک فضای اشتراکی استفاده کنند و به همین خاطر طراحی فضا باید کاملا انعطافپذیر باشد تا نیاز تیمهای مختلف را پاسخگو باشد. میز و صندلیها باید به شکلی طراحی شوند که تیمهایی با تعداد اعضای مختلف بتوانند کار خود را به راحتی انجام دهند.
- استفاده از تجهیزات روز: یکی از نکات مهم برای تیمها و فریلنسرها دسترسی به امکانات روز است. بنابراین در طراحی فضای اشتراکی باید به این نکته توجه شود.
- توجه به نورپردازی: با استفاده از نورپردازی مناسب میتوانید میزان خستگی افراد را به شکل قابل توجهی کاهش دهید و فضا را شاد و بانشاط نمایش دهید. نورپردازی دفتر کار باید به صورتی باشد که افراد بتوانند در ساعات مختلف به راحتی کار کنند.
با رعایت این نکات شما میتوانید یک فضای اشتراکی پویا و جذاب برای افراد مختلف ایجاد کنید.
جمعبندی
در این مطلب در مورد تاریخچه فضاهای اشتراکی و کاربرد آنها صحبت کردیم و مزایای استفاده از این فضاها را بررسی کردیم. در فضاهای اشتراکی شما میتوانید احساس استقلال کار فریلنسری را داشته باشید و در عین حال با گروهها و کسب و کارهای مختلف هم ارتباط داشته باشید. در صورتی که در مورد اینکه فضای کار اشتراکی چیست و خرید میز اداری ، میتوانید از قسمت نظرات همین مطلب با کارشناسان شرکت مبلمان الوند در ارتباط باشید.