برخی از افراد تصور میکنند که تمام میزهای موجود در یک اداره یا سازمان یکسان هستند و فرقی ندارد که از چه میزی در قسمتهای مختلف استفاده میشود؛ اما اینطور نیست و در هر ادارهای با توجه به رتبه و جایگاه هر شخص، میزهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. میزها از مهمترین تجهیزات اداری هستند که با توجه به نوع کاربری، از نظر طراحی و ساختار انواع مختلفی دارند. دو مدل از رایجترین آنها، میزهای کارشناسی و کارمندی هستند. شاید فکر کنید که تفاوت میز کارشناسی و کارمندی بسیار ناچیز است؛ اما ما در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که میز کارشناسی چیست و فرق میز کارشناسی و کارمندی در کجاست؟
میز کارشناسی چیست؟
میزهای کارشناسی یکی از پرکاربردترین اجزای مبلمان اداری هستند که برخی به اشتباه آن را با همان عنوان میز کارمندی میشناسند.
به دلیل ویژگیهایی که میزهای کارشناسی دارند، برای استفاده کارمندان ارشد یک اداره بهترین گزینه هستند. بعد از مدیران و معاونین، کارشناسان نقش حیاتی و مهمی در سازمان دارند و حساسیت کاری که انجام میدهند، بیشتر از کارمندان است.
امکانات و قابلیتهایی که در میزهای کارشناسی وجود دارد، راحتی بیشتری را برای کارشناسان فراهم میکند و باعث افزایش بازده کاری آنها میشود. اغلب ادارات و سازمانها برای کارمندانی که اتاق بزرگی دارند، میزهای کارشناسی تهیه میکنند.
ویژگیهای میز کارشناسی چیست؟
کارشناسان و حسابداران یک شرکت نسبت به کارمندان به فضای بیشتری برای انجام کارهای خود نیاز دارند و از همین رو میزهای کارشناسی، از ابعاد بزرگتر و کشوهای بیشتری برخوردار هستند. در ادامه، به این سوال که ویژگیهای میز کارشناسی چیست؟ پاسخ میدهیم.
-
ابعاد میز کارشناسی
این مدل میزها در ارتفاعی بین 75 تا 85 سانتیمتر ساخته میشوند. همچنین از بهترین قابلیتهای آنها میتوان به توانایی تنظیم ارتفاع بین 5 تا 10 سانتیمتر اشاره کرد؛ یعنی در میزهای کارشناسی قابلیت تنظیم ارتفاع متناسب با قد کاربر وجود دارد.
عرض میزهای کارشناسی نیز از 80 تا 120 سانتیمتر و طول آنها بین 90 تا 250 سانتیمتر متغیر است.
-
طراحی
میزهای کارشناسی بر اساس اصول ارگونومیک طراحی و ساخته میشوند تا کار کردنهای طولانیمدت، آسیبی به بدن کاربران وارد نکند. این مدل ساختار فضای بیشتری را برای کارشناسان فراهم میکند تا انجام کارها برایشان راحتتر شود.
-
فضای در دسترس
طراحی کشو و کمد در میزهای کارشناسی بهگونهای است که فضای کمی را به خود اختصاص میدهند؛ با این حال، کارشناسان فضای کافی برای قرار دادن وسایل مورد نظر خود را دارند.
به عبارت بهتر یک تفاوت میز کارشناسی و کارمندی در تعداد کشوهای آنها است که برای کارشناسها به دلیل زیادتر بودن وسایل، بیشتر در نظر گرفته میشود.
-
فضای موجود برای قرار دادن وسایل مورد نیاز
میزهای کارشناسی نیز میتوانند مدلهای متفاوتی داشته باشند که در برخی از آنها محل قرارگیری کیبورد یک ال متحرک است تا در صورت نیاز فضای بیشتری برای کاربر فراهم شود.
حتی در بعضی از این مدل میزها برای قرارگیری تلفن و دستگاه فکس نیز قسمتی جداگانه ساخته میشود تا کارشناسان بتوانند نظم بیشتری را در فضای کاری خود ایجاد کنند.
جنس میز کارشناسی چیست؟
برای اینکه میزهای کارشناسی ماندگاری و استحکام بالایی داشته باشند، در ساخت آنها از چوب ام دی اف استفاده میکنند.
البته میزهای کارشناسی میتوانند جنسهای مختلفی مانند بلوط، گردو، ملچ، ماهگون و موارد دیگر داشته باشند؛ اما در ساخت همه آنها از مواد اولیه باکیفیت و مرغوب استفاده میشود. اغلب برای زیبایی، میزهای کارشناسی را در دو رنگ تیره و روشن میسازند.
میز کارشناسی برای چه افرادی مناسب است؟
طراحی و ساختار میزهای کارشناسی بهگونهای است که اغلب برای کارشناسان، حسابداران، مشاوران و کارمندان ارشد یک اداره مورد استفاده قرار میگیرند تا راحتی بیشتری در هنگام کار کردن برای آنها فراهم شود.
البته در برخی از ادارهها و شرکتها که فضای بیشتری وجود دارد، برای کارمندان ساده نیز از میزهای کارشناسی استفاده میکنند.
حتی در برخی از سازمانها، برای استفاده مدیران یا معاونین نیز به منظور کاهش هزینهها میزهای کارشناسی تهیه میشوند؛ بنابراین استفاده از میزهای کارشناسی کاملا به اداره، سبک چیدمان، هزینه و همچنین افرادی که در آنجا مشغول به کار هستند، بستگی دارد. در مقاله راهنمای خرید میز اداری کاملا به این موضوع پرداختهایم.
تفاوت میز کارشناسی و کارمندی
مهمترین فرق میز کارشناسی و کارمندی، در ابعاد آن است؛ همانطور که گفته شد، میزهای کارشناسی ابعاد بزرگتری در مقابل میزهای کارمندی دارند تا فضای بیشتری را برای کار کردن کارشناسان فراهم کنند.
در میزهای کارشناسی برخلاف میزهای کارمندی، قابلیت تنظیم ارتفاع وجود دارد. از دیگر تفاوت میز کارشناسی و کارمندی میتوان به وجود کشوهای بیشتر در میز کارشناسی نسبت به میز کارمندی اشاره کرد؛ کشوهای میز کارشناسی فضای بزرگتری برای نگهداری وسایل در اختیار کاربران قرار میدهند.
میزهای کارشناسی اغلب ساختار ال مانند دارند که از این قسمت برای قرار دادن دستگاه فکس، پرینتر و گوشی تلفن به منظور افزایش بازدهی و نظم دادن به فضای کاری استفاده میشود.
علاوه بر این، میزهای کارشناسی ظاهر زیباتری نسبت به میزهای کارمندی دارند و به دلیل نقش مهم کارشناسان، میزهای آنها را شکیلتر و زیباتر میسازند.
قبل از خرید میز کارشناسی یا کارمندی بهتر است حتما به نوع فعالیت و جایگاه افرادی که قرار است از آنها استفاده کنند، توجه ویژه داشت. همچنین توجه به ابعاد فضا و سبک چیدمان اداره نیز در انتخاب نوع مدل میز کارشناسی اهمیت دارد.
به منظور بررسی دقیقتر تفاوت میز کارشناسی و کارمندی به جدول زیر نگاهی بیندازید:
میز کارشناسی | میز کارمندی |
ظاهر زیبایی دارد. | ظاهر سادهای دارد. |
فضای بیشتری برای کار کردن فراهم میکند. | فضای کمتری برای جا دادن وسایل دارد. |
کشوهای بیشتر و بزرگتری دارد. | کشوهای کوچک و کمتری دارد. |
ساختار ال مانند دارد. | ساختار سادهای دارد. |
دارای جک تنظیم ارتفاع است. | جک تنظیم ارتفاع ندارد. |
گرانتر است. | ارزان است. |
ظاهر دورنگی دارد. | تک رنگ است. |
برای قرارگیری کیبورد یک جایگاه به صورت ال متحرک دارد. | جایگاه قرارگیری کیبورد ندارد. |
جمعبندی
شاید برخی از افراد در خصوص اهمیت استفاده از میز کارشناسی برای کارشناسان یک اداره، آگاهی کافی نداشته باشند و تصور کنند که همان میز کارمندی برای آنها مناسب است؛ اما ما در این مقاله توضیح دادیم میز کارشناسی چیست و فرق میز کارشناسی و کارمندی را بررسی کردیم. به دلیل جایگاه بالای کارشناسان نسبت به کارمندان و برای افزایش بازده کاری آنها، خرید میز کارشناسی برای یک شرکت یا سازمان توصیه میشود. برای مثال یک حسابدار برای انجام کارهای خود از دفاتر و اسناد بزرگی استفاده میکند و به فضای کافی برای جای دادن آنها نیاز دارد. به دلیل اهمیت جایگاه کارشناسان، برخی از میزهای کارشناسی را بسیار زیبا و بادوام تولید میکنند؛ به طوری که در نگاه اول تفاوتی با میزهای مدیریت ندارند. بسته به نوع فعالیت هر سازمان و هزینهای که قرار است پرداخت شود، میتوان انواع مختلف میزهای کارشناسی را تهیه کرد.