با توجه به نوسانات قیمتی، برای استعلام دقیق قیمت محصولات لطفا با کارشناسان الوند تماس حاصل نمایید.

فهرست مطلب

شناخت کاربرد انواع صندلی اداری

صندلی اداری یکی از مهم‌ترین اجزای مبلمان اداری در هر دفتر کاری است. در تمامی شرکت‌ها، چه کوچک و چه بزرگ، اغلب کارکنان به یک صندلی اداری نیاز دارند. آن‌ها بیش‌تر زمان حضور در محل کار را با نشستن بر روی صندلی و پشت میزها می‌گذرانند.

پرسش مهم این است که آیا صرف خرید یک صندلی اداری برای یک کارمند، برای او کفایت می‌کند؟ قطعاً خیر. صندلی اداری انواع گوناگونی دارد که هرکدام کارکرد خاص خود را دارند. از این رو نیاز است پیش از هر اقدامی برای خرید یا تعویض، با مدل های مختلف صندلی اداری و کاربرد آن آشنا شویم.

در بازار مبلمان اداری ایران، تولیدکنندگان معتبر طیف وسیعی از صندلی های اداری را تولید و عرضه می‌کنند. از این رو هر فردی با توجه به نیازی که دارد، می‌تواند، مدل، سبک و رنگ دلخواه خود را پیدا کند. تولیدکنندگان، انواع صندلی اداری را در چند گروه اصلی، جای داده‌اند. آشنایی با این دسته‌بندی، ویژگی‌ها و کاربرد هر صندلی اداری، انتخاب را راحت‌تر می‌کند. اگر با ما همراه باشید، در ادامه انواع صندلی اداری را به شما معرفی کرده و کاربرد انواع صندلی اداری را توضیح خواهیم داد. اما پیش از آن، کمی درباره خود صندلی اداری صحبت کنیم.

صندلی اداری چگونه پدید آمد ؟

قبل از انقلاب صنعتی، افرادی که در ادارات کار می‌کردند یا روی چهارپایه‌های ساده می‌نشستند یا از صندلی‌هایwindsor استفاده می‌کردند. صندلی ویندسور، صندلی ناهارخوری چوبی با پشتی نیم‌دایره‌ای بود که توسط میله‌های چوبی عمودی پشتیبانی می‌شد. اما از زمانی که در دهه 1840چارلز داروین برای دسترسی سریع‌ و آسان به یادداشت‌هایش، زیر پایه صندلی‌‌اش، چرخ نصب کرد، همه چیز متحول شد.

در سال 1849، مخترع آمریکایی، توماس ای. وارن، یک صندلی راحتی فنری مرکزگرا، طراحی کرد. این صندلی یک مکانیزم چرخشی داشت و زیر پایه‌ها، چرخ بود تا کارمندان بدون نیاز به ایستادن، به اشیاء دسترسی داشته باشند.

این یک اختراع پیش‌گامانه بود و تمام عناصر آن تا به امروز در صندلی‌های اداری مدرن باقی مانده است؛ از جمله ویژگی تنظیم ارتفاع، پشتیبانی از کمر‌ و چرخ برای سهولت حرکت. جالب است بدانید این صندلی یک ویژگی خاص داشت؛ کج شدن، به لطف چهار فنر بزرگ فولادی که صندلی روی آن قرار داشت. این ویژگی برای دهه‌ها حذف شد، اما به‌تازگی در مدرن‌ترین صندلی‌های اداری، دوباره ظاهر شده است.

مدل های مختلف صندلی اداری | مبلمان اداری الوند

شاخصه مهم صندلی اداری

همان‌گونه که از نام این کالا مشخص است، صندلی‌های اداری در محیط کاری یا اداری استفاده می‌شوند. البته این بدان معنا نیست که شرکت‌ها تنها مکان‌هایی هستند که در آن‌ها صندلی اداری پیدا می‌شود

با توجه به فراگیر بودن رایانه‌ها و رونق کسب و کارهای فریلنسری، تقریباً همه کسانی که با رایانه در خانه کار می‌کنند، یک صندلی اداری دارند. دلیل این امر نیز یک ویژگی شاخص در صندلی اداری است که در صندلی‌های دیگر موجود در خانه، نمی‌توان یافت.

مطلب مرتبط  تفاوت فوم سرد و فوم گرم در صندلی اداری و نحوه تشخیص

مهم‌ترین شاخصه یک صندلی‌ اداری، ارگونومیک بودن آن است. ارگونومی، شاخه‌ای از علم است که هدف آن شناخت توانایی‌ها و محدودیت‌های انسان برای بهبود تعامل با محصولات، سیستم‌ها و محیط‌هاست.

به بیان ساده، صندلی ارگونومیک، به آن دسته از صندلی‌های اداری اطلاق می‌شود که با توجه به ساختار بدن انسان ساخته شده است. حفاظت از بدن کاربر و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی ناشی از نشستن طولانی‌مدت، کارکرد مهم این صندلی است.

البته نباید از نظر دور داشت که اگرچه تمامی صندلی های اداری، ارگونومیک هستند؛ اما کاربرد انواع صندلی اداری متفاوت است. طراحان مبلمان اداری، مدل های مختلف صندلی اداری را برای کاربران متفاوتی طراحی کرده‌اند.

7 مدل مختلف صندلی اداری و کاربرد آن‌ها

تمامی صندلی‌های اداری را می‌توان در هفت دسته اصلی جای داد. در این بخش، هر دسته را معرفی کرده و در مورد کاربرد انواع صندلی اداری توضیح می‌دهیم.

  • صندلی اداری مدیریتی
  • صندلی اداری کارشناسی
  • صندلی اداری کارمندی یا اپراتوری
  • صندلی آزمایشگاهی
  • صندلی کنفرانس
  • صندلی گیمینگ
  • صندلی انتظار

1. صندلی اداری مدیریتی

کاربرد انواع صندلی مدیریتی که یک صندلی ارگونومیک است، برای استفاده مدیران و افراد رده بالا شرکت‌ها و مؤسسات است. از میان مدل های مختلف صندلی اداری، این صندلی معمولاً از همه بزرگ‌تر است. تکیه‌گاه بلند، دسته‌های بزرگ و نشیمن گاه حجیم و فراخ از ویژگی‌های این مدل صندلی است.

روکش صندلی مدیریتی می‌تواند چرم مصنوعی، پارچه و حتی چرم طبیعی باشد. این صندلی اداری به‌طور معمول با قابلیت تنظیم اجزای مختلف، تولید می‌شود، اما تنظیم شیب تکیه‌گاه و ارتفاع صندلی در همه مدل‌ها وجود دارد. برخی از صندلی‌‌های مدیریتی این قابلیت را دارند که کاربر بتواند تکیه گاه را تا حدود 180 درجه خم کرده و صندلی را برای دراز کشیدن مناسب کند.

برخی دیگر نیز در ناحیه تکیه گاه به ماساژور مجهز است. بعضی نیز بالشتک‌های اضافی دارند که به بهبود وضعیت بدن برای جلوگیری از کمردرد و بدن درد کمک می‌کند.

در حال حاضر در بازار صندلی‌های مدیریتی دیگری نیز وجود دارد؛ صندلی‌هایی با ظاهری مدرن و البته نه چندان بزرگ. این صندلی‌ها نسبت به مدل‌های دیگر، کوچک‌تر و سبک‌تر هستند و قابلیت‌های تنظیم بیش‌تری دارند.

جنس تکیه‌گاه آن‌ها معمولاً مش یا توری است که باعث راحتی بیش‌تر و گردش هوای بهتر و جلوگیری از تعریق در ناحیه پشت کاربر می‌شود. در کاربرد انواع صندلی اداری مدیریتی می‌توان گفت علاوه بر تنظیم شیب تکیه‌گاه و ارتفاع، عمق نشیمن و ارتفاع دسته‌ها را نیز می‌توان تنظیم کرد.

2. صندلی اداری کارشناسی

صندلی اداری کارشناسی، متداول‌ترین صندلی مورد استفاده در محیط های اداری و کاری است. این مدل صندلی نسبت به صندلی مدیریت، ابعاد کوچک‌تر و وزن کم‌تری دارد و برای کارمندان، کارشناسان و متخصصان طراحی شده است. صندلی‌های کارشناسی موجود در بازار که توسط تولیدکنندگان معتبر، تولید می‌شود، همگی ارگونومیک هستند.

مطلب مرتبط  معرفی 4 مدل از انواع بهترین میز اداری

کاربرد انواع صندلی کارشناسی متفاوت است. این صندلی‌ها برای نشستن طولانی مدت طراحی شده‌اند و هم اجزای مختلف آن اعم از ارتفاع صندلی، شیب تکیه‌گاه و در مواردی، عمق نشیمن و دسته‌ها قابل تنظیم است.

جنس روکش صندلی اداری کارشناسی معمولاً پارچه یا چرم است. در این دسته از انواع مدل های مختلف صندلی اداری نیز، صندلی‌های مش یا توری وجود دارد.

این صندلی‌ها با توجه به ظاهر زیبا، طراحی تنفس‌پذیر و بادوام و پشتیبانی از وضعیت کمر، بسیار پرطرفدار هستند. صندلی‌های توری برای افرادی مناسب است که ساعت‌های طولانی کار می‌کنند. این صندلی با فرم بدن مطابقت دارد و انحنای طبیعی ستون فقرات را حفظ می‌کند.

3. صندلی اداری کارمندی یا اپراتوری

صندلی اداری کارمندی که برخی به آن صندلی اپراتوری می‌گویند، از صندلی کارشناسی کوچک‌تر و سبک‌تر است. تکیه گاه آن نیز معمولاً کوتاه‌تر است و اجزای قابل تنظیم آن نیز کم‌تر است. این مدل صندلی اداری معمولاً با دسته‌های ثابت، تکیه‌گاه کوتاه و بدون پشت سری و با قابلیت تنظیم ارتفاع ارائه می‌شود.

قابلیت تغییر شیب تکیه‌گاه در این صندلی وجود دارد، اما اغلب از مکانیزم‌های ساده‌تری در آن استفاده می‌شود. جنس روکش صندلی اداری اپراتوری می‌تواند چرم، پارچه یا مش باشد.

4.صندلی کنفرانس

کاربرد انواع صندلی اداری کنفرانس ، در اتاق‌های کنفرانس و جلسات است. اتاق کنفرانس مکانی است که در آن افراد برای ایده‌پردازی، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری گرد هم می‌آیند.

از این رو صندلی‌های کنفرانس با تکیه‌گاه متوسط یا پایین طراحی می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که هیچ شرکت‌کننده‌ای از دید پنهان نمی‌ماند. این نوع صندلی دارای ویژگی منحصر به فردی از حالت خم شدن به جلو است که سایر صندلی‌ها فاقد آن هستند. این وضعیت به افراد کمک می‌کند تا در جلسات، حواس خود را جمع کرده و تشویق به مشارکت شوند.

صندلی کنفرانس معمولاً با پایه‌ ثابت، طراحی می‌شود و تکیه‌گاه آن‌ از کمر کاربر در برابر آسیب‌های ناشی از نشستن طولانی‌مدت، محافظت می‌کند. برای برخی از مشاغل صندلی کنفرانس با پایه ثابت، مناسب نیست و نیاز به صندلی‌هایی دارند که تحرک کابران را ساده‌تر کند. در این مواقع صندلی کارمندی انتخاب مناسب‌تری است. روکش صندلی کنفرانس می‌تواند چرم، پارچه یا مش باشد.

5. صندلی آزمایشگاهی

صندلی آزمایشگاهی ، یک صندلی اداری معمولی است با یک ویژگی منحصربه‌فرد. ویژگی خاص این صندلی، ارتفاع زیاد آن است. این صندلی برای استفاده در آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و آتلیه‌های هنری، گزینه‌ی مناسبی است.

در این مکان‌ها معمولاً از میزهایی با ارتفاع بیش‌تر از استاندارد یک میز اداری معمولی استفاده می‌شود. برای همین به یک صندلی با قابلیت ارتفاع زیاد نیاز است و این مدل صندلی به‌همین منظور طراحی شده است.

جک استفاده شده در این صندلی از نوع پنوماتیک است و این قابلیت را دارد که ارتفاع  را تا حد یک میز اداری معمولی پایین آورد. صندلی‌های آزمایشگاهی به یک زیرپایی که اغلب از فولاد یا پلاستیک ساخته شده است، نیز مجهز است تا از پاها حفاظت کند. جنس روکش این صندلی چرم، پارچه یا مش است. برخی از مدل های صندلی آزمایشگاهی بدون دسته عرضه می‌شوند.

مطلب مرتبط  3 مدل از بهترین صندلی اداری در بازار

6. صندلی گیمینگ

کاربرد انواع صندلی اداری متفاوت، با هم فرق می‌کند. یک نوع از این صندلی‌ها مناسب کسانی است که ساعت‌ها پشت میز می‌نشینند و بازی کامپیوتری انجام می‌دهند.

در طراحی و ساخت صندلی گیمینگ، از اصول ساخت صندلی اداری پیروی می‌شود؛ برای همین زیرمجموعه صندلی اداری به حساب می‌آید. ضمن این‌که اصول ارگونومی در ساخت این مدل صندلی کاملاً رعایت می‌شود.

صندلی گیمینگ نه تنها در ظاهر که در اجزای قابل تنظیم نیز از سایر صندلی‌های اداری، متمایز است. این صندلی، پشتی بلندی دارد تا از کمر، گردن و سر گیمر، هنگام بازی، محافظت کند. دسته‌ها، تکیه‌گاه کمر و پشت سری این صندلی نیز قابل تنظیم است. روکش آن نیز چرم، پارچه یا مش است.

7.صندلی انتظار

آخرین گروه از مدل های مختلف صندلی اداری ، صندلی انتظار است. کاربرد صندلی انتظار در مکان‌هایی است که کاربران می‌خواهند مدتی در آن‌جا به انتظار بنشینند.  انتظار دو مدل کلی دارد:

  • صندلی انتظار ردیفی

این مدل از انواع صندلی انتظار معمولاً به شکل ردیف‌های چندتایی به هم متصل هستند که روی دو پایه که در دو طرف آن تعبیه شده، قرار گرفته‌اند. جنس این صندلی‌‌ها اغلب پلاستیک، فلز یا چوب است. برخی نیز روکش چرم یا پارچه‌ای دارند.

  • صندلی انتظار تک نفره

مدل دیگری که در بازار موجود است، صندلی انتظار تک نفره است. این صندلی‌ها در اشکال و رنگ‌های مختلف و با جنس‌های پلاستیک، فلز و چوب و با روکش‌های چرم، پارچه و مش تولید می‌شوند. این نوع صندلی، پایه ثابت دارد و هر شرکتی می‌تواند به تعدادی که نیاز دارد، آن را سفارش بدهد. اکثر تولیدکنندگان می‌توانند مدل‌های تک نفره را به صورت ردیفی نیز به مشتری ارائه دهند.

سخن پایانی

صندلی اداری یکی از مهم‌ترین اجزای مبلمان اداری در هر دفتر کاری است. تقریباً هر فردی که یک شغل اداری دارد، به یک صندلی نیاز دارد. صندلی اداری انواع گوناگونی دارد و نکته مهم این است که بدانیم کاربرد انواع صندلی اداری با یکدیگر تفاوت دارد و تقریباً تمامی صندلی‌های اداری باید ویژگی ارگونومیک بودن را داشته باشند. این ویژگی به حفظ سلامت کاربر کمک می‌کند.

با وجود تعدد مدل و نوع صندلی اداری، می‌توان تمامی مدل ‌های مختلف صندلی اداری را در هفت گروه اصلی جای داد. این هفت گروه عبارت است از: انواع صندلی انتظار، مدیریتی، کارشناسی؛ کارمندی، آزمایشگاهی، کنفرانس و گیمینگ که در این نوشتار به شرح مفصل هرکدام و کاربرد انواع صندلی اداری پرداختیم. چنان‌چه برای خرید، نیاز به مشاوره یا راهنمایی دارید با کارشناسان مبلمان اداری الوند تماس بگیرید.

مجله الوند

اگر علاقمند به مطالعه مطالب بیشتر هستید، از طریق لینک زیر وارد مجله الوند شوید. در مجله الوند، مطالب متنوعی درباره مبلمان اداری منتشر می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *