گاهی اوقات در ادارهها با معماری و دکوراسیونهای متفاوت، نیاز میشود که با استفاده از پارتیشنبندی، بخشهای مختلفی را ایجاد کرد. با کمک انواع پارتیشن اداری میتوان فضاهای بیشتر و زیباتری را برای یک محیط کاری فراهم نمود تا با بهینهسازی فضای موجود، راندمان کاری کارکنان اداره افزایش یابد. استفاده از پارتیشنهای اداری یک روش هوشمندانه برای خلق فضاهای کاری مختلف و ایجاد حریم خصوصی برای کارکنان با جایگاههای متفاوت است. اگر نمیدانید پارتیشن اداری چیست و چه انواعی دارد، توصیه میکنیم که این مطلب را از دست ندهید.
پارتیشن اداری چیست؟
در برخی ادارهها برای جداسازی و قسمتبندی فضاهای موجود، به جای استفاده از دیوارهای دائمی، از پارتیشنها کمک میگیرند. در واقع پارتیشن اداری راهی برای بهینهسازی فضای موجود به بهترین شکل ممکن است تا در کنار جلوگیری از اتلاف فضاهای بهظاهر غیر قابل استفاده، محیطی راحت را برای فعالیت کارمندان فراهم کند. برای مثال ممکن است در یک اداره فضاهای بزرگی وجود داشته باشد که غیر قابل استفاده ماندهاند و امکان استفاده از آنها برای چند کارمند به طور همزمان وجود ندارد. در این شرایط با کمک انواع پارتیشن اداری، فضاهایی مجزا به منظور ایجاد حریم خصوصی برای کارکنان و همینطور نظم بخشیدن به محیط اطراف ایجاد میکنند.
ویژگیهای پارتیشن اداری
در بخش قبلی توضیح دادیم که پارتیشن اداری چیست؛ حال در این قسمت قصد داریم تا شما را با ویژگیهای پارتیشن اداری آشنا کنیم. این ویژگیها عبارتند از:
-
جداسازی فضاهای بزرگ
از مهمترین ویژگیهای پارتیشن اداری که میتوان به آن اشاره کرد، کمک به جداسازی فضاهای بزرگ است. ابن موضوع باعث میشود که افراد بیشتری بتوانند در یک محیط کار کنند؛ بدون اینکه هیچ مزاحمتی برای یکدیگر داشته باشند.
-
هزینه کم
نصب پارتیشن اداری برخلاف دیوارهای دائمی به هزینه زیادی نیاز ندارد و با هزینه کمتری میتوان سالنهای بزرگ شرکتها را تفکیک کرد.
-
انعطافپذیری
ساختار پارتیشنهای اداری به نحوی است که شما در صورت نیاز به تغییر دکوراسیون میتوانید به راحتی آنها را جابهجا کنید. برخلاف دیوارهای دائمی که برای همیشه ثابت هستند و تنها راه برداشتن آنها، خراب کردن است.
-
متنوع بودن
پارتیشنهای اداری تنوع زیادی دارند تا هر ادارهای متناسب با هدف مورد نظر خود یکی را انتخاب کند؛ زیرا هرکدام از انواع پارتیشن اداری متناسب با جنس و ابعاد خود، مزایایی دارند که برای هر شرکت، تعدادی از این مزایا دارای اهمیت بیشتری است.
-
نصب راحت
نصب پارتیشنهای اداری بسیار راحت است و مانند دیوارهای دائمی زحمت زیادی ندارد. همچنین هنگام ساخت دیوارهای دائمی در قسمتی از یک اداره، فضاهای اطراف کثیف میشوند؛ در صورتی که هنگام نصب پارتیشنها، هیچگونه کثیفی ایجاد نمیشود.
-
ظاهر ساده و زیبا
سادگی پارتیشنها باعث جذابیت آنها شده است و همینطور موجب شده تا افراد زیادی برای دکوراسیون اداری خود جذب آنها شوند.
کاربرد پارتیشن اداری
پارتیشن اداری یک راهکار هوشمندانه برای چیدمان دفتر اداری کوچک است. پارتیشنها متناسب با کاربردشان در ابعاد، اندازه و جنسهای مختلفی ساخته میشوند. انواع پارتیشن اداری کمک میکند تا بخشهایی از یک اداره که دارای پلان باز و به صورت یکپارچه هستند، به فضاهای جداگانه با قابلیت انعطافپذیری بالا تبدیل شوند. در واقع با استفاده از پارتیشن اداری میتوان در یک فضای بزرگ، چندین فضای اختصاصی و جداگانه ایجاد کرد تا در کنار بهینهسازی فضا، زیبایی و نظم بیشتری را به محیط کار شما بیفزایند.
برای مثال ممکن است شرکتی که شما قصد افتتاح آن را دارید، تنها یک سالن بزرگ باشد؛ در صورتی که شما نیاز به بخشهای متنوع و متناسب با جایگاه کارمندان خود دارید. از طرفی ممکن است بعد از مدتی تمایل به تغییر دکوراسیون داخلی فضا داشته باشید و نمیخواهید هزینه زیادی پرداخت کنید. در این حالت با استفاده از پارتیشن اداری میتوانید اتاقهایی برای حسابدار، معاون، کارشناس و حتی مدیر شرکت خود به صورت جداگانه و به زیبایی هرچهتمامتر خلق کنید.
مزایای پارتیشن اداری
پارتیشنهای اداری مزیتهای زیادی دارند که ما تعدادی از مهمترین آنها را در ادامه معرفی میکنیم:
-
عایق صدا
ممکن است برخی از افراد فکر کنند که پارتیشنهای اداری همانند دیوارهای دائمی عایق صدا نخواهند بود و از نظر تولید سر و صدا، حریم خصوصی چندان امنی تولید نخواهند کرد؛ اما دقیقاً برعکس این مسئله صادق است و پیشرفت تکنولوژی در این زمینه باعث تولید پارتیشنهایی با قابلیت عایق صوتی شده است. حتی میزان عایق بودن این پارتیشنها به حدی است که به شما اجازه برگزاری جلسات مهم و کنفرانسها را میدهد. علاوه بر این، پارتیشنهای اداری کمک میکنند تا محیطی آرام برای فعالیتهای کارمندان ایجاد شود.
-
بهرهمندی از نور طبیعی
استفاده از نور طبیعی در محیطهای کاری تأثیر زیادی در روحیه کارمندان و عملکرد آنها میگذارد و میتواند باعث شادابی و تلقین انرژی مثبت در وجود آنها شود. از طرفی فعالیت در یک محیط با تابش نور خورشید حس بسیار خوب و لذتبخشی دارد. از این رو پارتیشنها به دلیل ساختاری که دارند، اجازه عبور نور خورشید را میدهند و محیطی پر از حس خوب و آرامش را برای انجام کارهای شما به ارمغان میآورند، پس بهترین انتخاب در بین اجزای مبلمان اداری میباشد.
-
نظم بخشیدن به فضای اطراف و ایجاد جلوههای زیبا
تنوع پارتیشنهای اداری به شما این امکان را میدهد تا متناسب با سبک دکوراسیون اداری خود، ظاهری زیبا و متفاوت را برای محیط کاریتان خلق کنید. همچنین در کنار زیبا شدن ظاهر شرکت، از نظمی که به واسطه پارتیشنها ایجاد شده است نیز لذت میبرید.
-
عدم فرسایش و کهنگی
پارتیشنهای اداری به اندازه دیوارهای دائمی نیازی به تمیزکاری و نظافت ندارند و مقدار گرد و غبار کمتری را به خود جذب میکنند. در حالی که دیوارها در معرض آسیبهای بیشتری هستند و بعد از گذشت مدتی، نیاز به رنگ شدن و ترمیم مجدد دارند؛ بنابراین ماندگاری بالا و عدم فرسایش و کهنه شدن پارتیشنها یکی از مهمترین مزیتهایی است که میتوان برای آنها برشمرد.
-
مقاومت خوب در برابر ضربهها
متریال به کار برده شده در ساخت پارتیشنهای اداری باعث شده است که آنها مقاومت خوبی در برابر ضربهها و فشارهای وارده داشته باشند. در حالی که دیوارها به راحتی زخمی میشوند و زیبایی خود را از دست میدهند.
انواع پارتیشن اداری
حال که فهمیدیم پارتیشن اداری چیست و چه ویژگیها و مزایایی دارد، بهتر است انواع آن را نیز بشناسیم. انواع پارتیشن اداری بر اساس جنس عبارتند از:
-
پارتیشن آلومینیومی
برای ساخت این دسته از پارتیشنها از فریم آلومینیومی استفاده میکنند. پارتیشن آلومینیومی از پرطرفدارترین پارتیشنها به حساب میآید؛ زیرا میتوان آن را با دیگر انواع پارتیشن مانند ام دی اف و یا شیشه سکوریت ساده ترکیب کرد. برای تکمیل جداره این نوع پارتیشن از شیشه و ام دی اف استفاده میکنند. از مزایای پارتیشن آلومینیومی میتوان به استحکام بالا، سبکوزن بودن، جابهجایی راحت و مقاومت آن در برابر تغییر دما و رطوبت اشاره کرد.
-
پارتیشن شیشهای
متریال اصلی به کار رفته در این پارتیشنها شیشه است و با استفاده از آنها میتوان ظاهری جذاب و لوکس را در شرکتها ایجاد کرد. پارتیشنهای شیشهای عایق صدا هستند و در عین داشتن ظرافت، در برابر ضربهها مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهند. اگر افزایش وسعت دید و بهرهگیری از نور طبیعی برایتان اهمیت دارد، انتخاب پارتیشنهای شیشهای بهترین گزینه است. از دیگر مزایای این مدل پارتیشنهای اداری میتوان به ساخت آنها طبق قوانین حفاظت آتشنشانی اشاره کرد.
-
پارتیشن ام دی اف
متریالی که در ساخت پارتیشن ام دی اف استفاده میشود، فرآورده چوبی ام دی اف است که میتوان روی سطح آن را با روکشهای متنوع پوشاند. مزیتهای ام دی اف مانند قابلیت شکلپذیری بالا، وزن مناسب، خصوصیات مکانیکی بالا و سطوح متراکم، باعث شده است که به طور گسترده در ساخت پارتیشنهای اداری مورد استفاده قرار بگیرد.
-
پارتیشن چوبی
اگر به دنبال زیبایی بصری در دکوراسیون اداری خود هستید، پارتیشنهای چوبی گزینه مناسبی خواهند بود. شما میتوانید با یک سرمایهگذاری اندک، محیطی منعطف و دلچسب را برای فعالیتهای کاری خود و کارمندانتان فراهم کنید. قیمت مناسب، وزن سبک و راحت تمیز شدن از مزیتهای پارتیشن چوبی به شمار میروند.
دستهبندی دیگری که برای پارتیشنها وجود دارد، بر اساس تعداد جدارههای آنها است:
-
پارتیشن تک جداره
پارتیشن تک جداره یکی دیگر از انواع پارتیشن اداری است که قطری برابر با 10 سانتیمتر دارند. یک تکه بودن این نوع پارتیشنها باعث میشود که ایستایی کامل داشته باشند و نیازی نباشد به سقف متصل شوند. پارتیشنهای تک جداره نسبت به نوع دوجداره ظاهری ساده دارند و ارزانتر هستند.
-
پارتیشن دوجداره
پارتیشنهای دوجداره برای قرار گرفتن روی زمین نیازی به ستون ندارند و از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار هستند. در این پارتیشنها میتوان به راحتی کابلهای مربوط به سیستم و شبکه را عبور داد. قابلیت عایق صوتی بودن، تنوع، زیبایی و هزینه پارتیشنهای دوجداره از نوع تک جداره بیشتر است.
سخن آخر
ما در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم که پارتیشن اداری چیست و چه ویژگیهایی دارد. بر اساس آنچه در بالا گفته شد، میتوان نتیجه گرفت که با کمک انواع پارتیشن اداری میتوان شرایط کاری ایدهآل و مناسبی را در ادارهها یا شرکتهای بزرگ فراهم کرد و از طریق تفکیک بخشهای مختلف، راندمان کاری و میزان بهرهوری اداره را نیز بالا برد. علاوه بر این، مرتبسازی محیط با کمک پارتیشنها به زیبایی هرچه بیشتر فضا کمک میکند.