صندلیهای اداری ممکن است در استفاده طولانیمدت یا نادرست دچار آسیبهای زیادی شوند. معمولا بیشتر خرابی صندلیهای اداری مربوط به دسته و پایه صندلی هستند. اگر صندلی اداری از متریال باکیفیت ساخته نشده باشد خیلی زود نیاز به تعمیر پیدا خواهد کرد.
پیشنهاد میکنیم جهت تعمیر انواع صندلیهای اداری از افراد متخصص کمک بگیرید تا به صورت حرفهای و صحیح اقدامات لازم انجام شود. اما در این مقاله میخواهیم به نحوه تعمیر دسته صندلی اداری اشاره کنیم، تا در صورت به وجود آمدن مشکلی به راحتی امکان تعمیر برای شما مهیا باشد. در ادامه با الوند همراه باشید.
دلایل خرابی دسته صندلی
دسته صندلی ممکن است به دلایل مختلف دچار خرابی شود. از اصلیترین دلایل خرابی دسته صندلی، پایین بودن کیفیت ساخت آن است. استفاده از مواد بیکیفیت در ساخت این قطعه باعث کاهش دوام و طول عمر آن میشود.
یکی از دلایل دیگر، وارد شدن فشار زیاد روی دسته است. اکثر افراد برای بلند شدن از روی صندلی از دسته آن کمک میگیرند. همین امر موجب وارد شدن فشار زیادی به دسته شده و به مرور زمان خرابی آن را در پی خواهد داشت. به علاوه نشستن روی دسته صندلی نیز باعث شکستن آن میگردد.
اگر قصد خرید صندلی کارشناسی ، صندلی مدیریتی و هر صندلی دستهدار دیگری را دارید، حتما به تولیدکنندگان معتبر مراجعه کنید تا نگرانی کمتری بابت کیفیت آن داشته باشید.
انواع خرابی دسته صندلی عبارتند از:
- ترک خوردن و شکستگی: دستههای صندلی معمولا از جنس پلاستیک هستند که توسط پیچ به صندلی متصل شدهاند. در اثر فشار ناگهانی ممکن است دچار ترک خوردگی شده و در نهایت بشکنند.
- لق شدن دسته: ممکن است پیچهای صندلی بر اثر فشار، شل شوند که باعث لقشدن دسته میگردد.
- خراشیدگی و پارگی روکش: برخی از دستههای صندلی دارای روکش پارچهای یا چرمی هستند که در در برابر عوامل محیطی بسیار آسیبپذیر است. همچنین در تماس با میز و سایر اشیا، امکان خراشیدگی دسته صندلی بسیار بالا است.
خرابی دسته کدام مدل صندلی اداری کمتر است؟
یک صندلی اداری استاندارد و باکیفیت در مقایسه با صندلیهای معمولی دوام استحکام بیشتری دارد و کمتر به تعمیر نیاز پیدا میکند. معمولا خرابی صندلیهای اداری به دنبال چندین سال استفاده اتقاق میفتد.
از شایعترین دلایل خرابی میتوان به استفاده نامناسب و نشستن افراد با وزن بالا اشاره کرد. صندلیهایی که دارای دستههایی با ساختار و اتصالات فلزی هستند، مقاومت بالایی دارند و به راحتی نمیشکنند. البته ممکن است به مرور زمان پیچ های آنها شل شود. هرچقدر پایه فلزی بزرگتر باشند از استحکام بیشتری هم برخوردار است و خرابی در آنها کمتر دیده میشود.
با توجه به قیمت بیشتر، باید در انتخاب صندلی مدیریت بیشتر دقت کنید تا دسته و سایر اجزای آن، کمتر آسیب ببیند. اگر قصد اطلاع از قیمت صندلی مدیریت را دارید، بر روی لینک کلیک کنید.
انواع روش تعمیر دسته صندلی
تعمیر دسته صندلی اداری به دو روش زیر انجام میشود: تعویض دستههای خراب و فرسوده با دسته نو و تعمیر دسته و سفتکردن پیچهای آن. در ادامه به صورت کامل با این روشها آشنا میشویم.
گفتیم که دستههای صندلی ممکن است به دلیل استفاده نادرست دچار ترکخوردگی شوند. در این حالت میتوانید برای جلوگیری از بیشتر نشدن ترک آن را چسب زده و دوباره نصب کنید. همچنین میتوانید یک دسته جدید بخرید و آن را با دسته قدیمی تعویض نمایید. در ادامه مراحل تعویض دسته صندلی را بازگو کردهایم.
اگر میخواهید دسته صندلی را تعمیر کنید یا قصد تعویض آن با یک دسته نو را دارید در قدم اول باید دسته فرسوده را جدا کنید. برای این منظور با استفاده از پیچگوشتی مناسب پیچها را باز کنید. حتما هنگام باز کردن پیچها بسیار دقت کنید که آسیب بیشتری به دسته وارد نشود؛ زیرا در صورتی که ترکخوردگی بیشتر شود شاید دیگر امکان چسب زدن آن وجود نداشته باشد و مجبور شوید یک دسته جدید خریداری کنید.
بعد از باز شدن پیچها دسته را به آرامی جدا نمایید. اگر قصد تعویض دسته را دارید کافی است دسته صندلی جدید را در جای مشخص شده روی صندلی قرار دهید و پیچها را به آرامی محکم کنید. اما اگر میخواهید دسته صندلی را تعمیر کنید باید اقدامات زیر را انجام دهید
- چسباندن دسته صندلی: قبل از اینکه قسمتهای ترک خورده را بچسبانید باید آن را به خوبی تمیز کنید. زیرا هر گونه گرد و غبار و آلودگی، مانع از چسبیدن صحیح چسب میشود. توجه داشته باشید که حتما باید از چسبهای مخصوص استفاده کنید. بعد از اینکه بخش شکستهشده را به خوبی چسب زدید باید با دستهای خود آن را به خوبی فشار دهید. همچنین میتوانید یک چسب نواری را دور سطح شکستگی بپیچید تا اتصال را تقویت کند.
- نصب مجدد دسته: قبل از نصب مجدد دسته صندلی، باید به مدت ۲۴ ساعت اجازه دهید که چسب کاملا خشک شود. قبل از نصب دسته، چسب نواری که دور آن چسبیده شده را باز کنید. سپس سوراخهای دسته را با سوراخهای تعبیه شده روی صندلی تراز کنید و پیچ ها را وارد کرده و آرام ببندید. از محکم بستن پیچها خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد ترک های جدید روی دسته شود.
- تعویض یا سفتکردن پیچها: یکی دیگر مراحل مهم در تعمیر دسته صندلی، سفتکردن یا تعویض پیچهای آن است. پیچهای دسته معمولا به خاطر فشار زیاد شل شده که موجب لق شدن دسته میشوند. برای تعمیر دسته باید ابتدا پیچهای را در جای تعبیه شده محکم کنید و سپس مهرههای آن را قرار دهید و سفت کنید.
روشهای پیشگیری از خرابی صندلی اداری
با رعایت چند نکته، تا مدتها صندلی شما نیاز به تعمیر نخواهد داشت. در ادامه به روشهای پیشگیری از خرابی صندلی های اداری اشاره خواهیم کرد.
تمیز کردن منظم صندلی اداری
تمیز کردن منظم صندلیهای اداری در افزایش طول عمر آن بسیار تاثیرگذار است. نشستن گرد و غبار، چربی و آلودگی روی صندلی در طولانیمدت باعث تغیر رنگ روکش آن میشود. برای تمیز کردن گرد و خاک میتوانید از جاروبرقی استفاده کنید. البته قدرت مکش جاروبرقی نباید زیاد باشد زیرا باعث آسیب به پارچه یا چرم روی صندلی میشود.
بعد از پاک کردن گرد و غبار باید با یک پارچه تمیز و مواد شوینده غیر اسیدی، پایه، دسته و چرخها را تمیز کنید. در آخر با یک پارچه لطیف این قسمتها را خشک نمایید.
مراقبت از چرخها
مراقبت از چرخهای صندلیهای اداری بسیار مهم است. چرخهای صندلی در معرض گرد و خاک، پرز فرش و موکت، تکههای مواد غذایی و … هستند. در صورتی که تمیز نشوند همین آلودگیها به چرخها میچسبند و به مرور زمان باعث محدود شدن حرکت آنها میشوند.
با استفاده از جاروبرقی و یک پارچه نمناک میتوانید به راحتی چرخهای صندلی را تمیز کنید. یکی دیگر از مشکلاتی که برای صندلیهای اداری رخ میدهد، خرابی پایه صندلی است. برای یادگیری تعویض این قطعه، میتوانید مقاله نحوه تعویض پایه صندلی چرخدار را مطالعه کنید.
مراقبت از مکانیزمهای صندلی اداری
مراقبت از صندلیهای اداری فقط شامل ظاهر آن نمیشود بلکه باید مراقب مکانیزمهای آن نیز باشید. مکانیزم صندلیهای اداری باعث تفاوت آن با صندلیهای ساده و بهبود کارایی آنها میشود اما در عین حال، حساسیت صندلیهای اداری را هم بالا میبرند. مکانیزم به اهرمهایی مجهز است که جهت تنظیم اجزای مختلف صندلی کاربرد دارد. کاربر با استفاده از این اهرمها میتواند صندلی خود را در بهترین حالت تنظیم کند.
جک صندلی هم یکی از مکانیزمها است که خراب شدن آن باعث لق زدن و عدم تعادل صندلی میشود. از اینرو نگهداری از آن بسیار اهمیت دارد. توجه داشته باشید در صورت خرابی اهرمها دیگر امکان تنظیم پشتی یا تکیهگاه صندلی وجود ندارد. پس در نگهداری از آنها نیز دقت کافی را بهعمل آورید و در صورت تعمیر، مراقب باشید تا به درستی نصب شوند. برای اطلاع از مراحل نصب صندلی، مطالعه مقاله نحوه نصب صندلی چرخدار را به شما پیشنهاد میکنیم.
صندلی مناسب انتخاب کنید
انتخاب یک صندلی مناسب میتواند مانع از خراب شدن آن شود. منظور از صندلی مناسب این است که انتخاب صندلی را با توجه به نیاز و کارکرد خود انجام دهید. به عنوان مثال برای تهیه صندلی برای کارکنان یک شرکت بهتر است برای افرادی که دارای وزن بیشتری هستند صندلی هایی که تحمل وزن بالا را دارند تهیه کنید و اجازه ندهید کاربر صندلیها تغییر کند.
صندلی اداری باکیفیت بخرید
جهت خرید صندلیهای اداری سراغ تولیدکنندگان معتبر بروید تا از کیفیت آنها مطمئن باشید. محصولات تولید شده توسط تولیدکنندگان معتبر مبلمان اداری دارای گارانتی و ضمانتنامه چندساله هستند و تا مدتها لازم نیست به فکر تعمیر آنها باشید. مطمئنا هزینه پایین نگهداری از یک صندلی با کیفیت و ارگونومیک، جبران قیمت بیشتر آن را خواهد کرد.
جمعبندی
اگر به خاطر شرایط کاری یا تحصیل مجبور هستید ساعات زیادی را پشت میز بنشینید، انتخاب یک صندلی باکیفیت و استاندارد بسیار اهمیت دارد.
با توجه به قیمت بالای صندلیهای اداری، مراقبت از آنها بسیار اهمیت دارد. در این مقاله سعی کردیم به نحوه تعمیر دسته صندلی اداری بپردازیم تا در صورت نیاز بتوانید خودتان در منزل این کار را انجام دهید. توجه داشته باشید که در کنار خرید یک صندلی باکیفیت، نگهداری و مراقبت از آن نیز بسیار مهم است. با تمیز کردن مدام صندلی، مراقبت از مکانیزم آن و اقداماتی از این قبیل میتوانید تا مدتها از صندلی اداری خود بهخوبی استفاده کنید.
برای خرید انواع صندلی اداری باکیفیت از برترین برندهای ایرانی، شرکت مبلمان اداری الوند را بهخاطر بسپارید.